center


Hajónapló
SzakcikkekPublicisztikákArchívum


A hajónaplóban az általunk fontosnak tartott cikkekből, elemzésekből válogatunk.

Apró döntések krónikája
Egy intendáns naplója – Süveges Gergő. m2intendans.blog.hu. 2011. január 18.

Részlet a blogbejegyzésből.

1. Miközben folyamatosan dolgozunk az m2 megújításán és az ősztől érvényes új rendszer felépítésén, kénytelen vagyok tudomásul venni, hogy 2011. január 1-jétől vagyok intendáns, vagyis hiába igaz, hogy a gyermek-, ifjúsági és családi csatorna kialakítása a feladatom, az addig esedékes ügyekre is rá kell néznem olykor. Pénteken például ránéztem, és a korhatárokkal találtam szemben magam.

A médiatörvény szerint két korhatár nélküli (kn) műsor között csak akkor vetíthető korhatáros (kh) műsor ajánlója, ha azt megelőzi és követi egy-egy szintén korhatár nélküli műsorajánló. Bonyolult, ugye? Akkor képletbe öntöm a struktúrát:
kn műsor - kn ajánló - kh ajánló - kn ajánló - kn műsor

Eddig ez rendben is van. Csakhogy a hétvégén hétvégi műsorokat ajánlunk - logikusan. Meg a műsorok sorrendjében, vagyis kronologikusan vetítjük az ajánlókat - szintén logikusan. Így esett, hogy több korhantár nélküli műsor közé bekerült volna 12-es karikával ellátott ajánló. Ami tilos. Még akkor is, ha csak 12-es. Egyetlen megoldás kínálkozott: az egész hétvégét 12-es korhatárral láttuk el. A törvény és a logika nagyobb dicsőségére.

A blogbejegyzés teljes szövege itt olvasható.


Süveges Gergő

Apró döntések krónikája. Egy intendáns naplója – Süveges Gergő. m2intendans.blog.hu . 2011. január 18.