center


Hajónapló
SzakcikkekPublicisztikákArchívum


A hajónaplóban az általunk fontosnak tartott cikkekből, elemzésekből válogatunk.

Havas Henrik védelmében
Dévényi István, Heti Válasz, 2007. szeptember 6.

Kicsinyes és szánalmas, hogy a TV2 most úgy állítja be a Havas-időszakot, mintha az állandó erkölcsi problémákkal lett volna terhes. A fenét: a TV2 imádta Havas botrányait.

Havas Henrik legalább őszinte. Megunta a műsort, megunta a csatornát, megunta az országot (ez egy hülye ország, lehet, hogy el is megyek - fogalmazta meg érzéseit), kifordul a bele tőlünk, egyszerűen rühell magyar műsorvezetőnek lenni. Mondjuk nem értem, hogy mi a probléma, hiszen Gyurcsány Ferenc megmondta: el lehet menni. És akkor nincs több kínlódás.

De ismétlem; Havas legalább őszinte. A TV2 viszont a legkevésbé sem az. Most azt állítják, műsorvezetőjük már régóta a bögyükben volt, mert sokszor csúnyán viselkedett, és megbántott nézőket, vendégeket, kollégákat, s végül a főnöknek is beszólt - ezzel az akcióval telt be a pohár, de mindezekért összességében kellett Havasnak távoznia.

Csak hát ez így nem járja. Fölösleges iderángatni a BBC-t, vagy bármely tisztességesen működő egyéb televíziót, ám az emlékezetes pillanatot követően, amikor Havas Henrik az éhségsztrájkra készülő tanárnőnek odaszúrta, hogy ráfér a koplalás, műsorvezető kevés médiavállalkozásnál maradhatott volna a helyén. Havasnak persze a haja szála sem görbült, hiszen botrányai akkor még növelték a nézettséget. Pontosabban: a Nézettséget. Bezzeg most azonnal elfogyott a böcsülete, hogy a nagyságos direktor úrral csipkelődött.

Szóval kicsinyes ez az egész, meg szánalmas is, ráadásul ahhoz valami furcsa csodának kellene bekövetkeznie, hogy Havas Henriket hamarosan ne láthassuk viszont a képernyőn. Mert a tanár úrnak igaza van: tényleg hülye ország, ahol ő népszerű lehet.

Dévényi István

Havas Henrik védelmében, Heti Válasz, 2007. szeptember 6.