center


Hogyan készüljünk fel az állásinterjúra?

Hogyan készüljünk fel az állásinterjúra? Egynapos szemináriumunkon arra adunk választ, mit tehetnek azok, akik egy jó állás reményében böngészik a hirdetéseket, most készülnek pályázatot beadni, vagy már időpontot is kaptak egy állásinterjúra. Gyakorlati ismereteket, jól hasznosítható tudást adunk át.
Elmondjuk, mi történik addig, amíg eljutunk az interjúhoz. Miről is szól valójában a hirdetés, milyen jelöltet keres a hirdető? Milyen a jó önéletrajz? Példákkal is bemutatjuk, mi legyen a kísérőlevélben. Segítünk felkészülni az interjúra, és átfogó képet adunk a lehetséges buktatókról.

A témát feldolgozó, meglehetősen kiterjedt szakirodalom szerint az állásinterjúra érkezők „sorsa” sokszor azelőtt eldől, mielőtt egyetlen szót szólnának, ecsetelnék felkészültségüket és értékeiket. A jelentkezők többsége általában bonyolultan, vagy éppen kínosan leegyszerűsítve beszél az interjú alatt. Megmutatjuk, mit lehet tenni, hogy a rendkívül fontos első benyomás ne hátrányt jelentsen a pályázónak? Elmondjuk, mit tegyen a jelölt, hogy a stresszes pillanatokban is önmagát adhassa.

Nem árt tudni, milyen szempontok döntenek egy pályázatról, egy pályázóról, mire kíváncsiak az alkalmazók, mivel és mikor kezdődik a felkészülés az interjúra. Képzéseinken ezekre a kérdésekre adunk gyakorlatias, példákban bővelkedő tanácsokat.

Kiknek ajánljuk?
Mindazoknak, akik állást keresnek, vagy állásváltoztatáson törik a fejüket.
Azoknak, akik szeretnének váltani, de nem mernek belevágni.
Főiskolásoknak és egyetemistáknak, akik majd most próbálnak elhelyezkedni.
Diákoknak, akik felvételire készülnek.

Néhány témakör?
Az álláshirdetés értelmezése: olvasás a sorok között. Az önéletrajz: minták, stílus, hangsúlyok. Az önéletrajzírás legfontosabb tudnivalói. A jó kísérőlevél. Kommunikáció az interjún. Az első benyomás: az interjú nem az interjúval kezdődik. Testbeszéd az interjún. Mikor tehetek fel kérdéseket? Mi a helyzet a fizetéssel? Kérdések, válaszok.


Vissza a Képzések oldalra