center


Közéleti kommunikáció

Közéleti kommunikáció Kiscsoportos képzésünkön arra adunk választ, milyen elméleti és gyakorlati ismeretek szükségesek a közszerepléshez. Olyan tudást adunk át, amelynek birtokában a közéleti szereplők magabiztosabban igazodnak el a kommunikáció területein. Megalapozott gyakorlati ismereteinket önkormányzati szakemberek, vállalatvezetők, civil szervezetek képviselői, lobbisták, a politika szereplői hatékonyan használhatják mindennapi munkájukban.

A közéleti munka előfeltétele, hogy a szereplők ismerjék a köz- és az államigazgatás, valamint a politikai intézményrendszer működését. Legalább ilyen fontos, hogy tisztában legyenek azzal, milyen kommunikációs technikákra van szükség, hogy a hivatalokban folyó, az átlagember és a sajtó számára gyakran nehezen értelmezhető szakmai munka a mindennapok nyelvére lefordítva jelenhessen meg. Fontos, hogy ismerjék a konfliktuskezelő képesség alapjait, a
megegyezés, a tárgyalási készség, a kompromisszumkötés
, illetve a nyilvános beszéd, így a rádiós, televíziós szereplés kommunikációját.

Kiknek ajánljuk?
Önkormányzati, kisebbségi önkormányzati képviselők
Területfejlesztési irodák, kistérségi szervezetek munkatársai
Ipartestületek, szakszervezetek, érdekképviseleti és civil szervezetek aktivistái
Polgármesteri hivatalok, közhivatalok vezetői, munkatársai

Néhány témakör
Kommunikációs ismeretek. Konfrontálódni vagy együttműködni? Információkezelési technikák. Sajtókapcsolatok. A beszédírás alapjai. Hivatali nyelv kontra köznyelv. Empátia, szimpátia. Az öltözet. Metakommunikáció. A prezentáció. A nyilvános beszéd követelményei: mit tegyek, ha rettegek a közszerepléstől? A társadalmi párbeszéd fontossága.


Vissza a Képzések oldalra